Capella Lab

November Music Jheronimus Bosch Art Center

November 6, 2021 21:00 - 23:00 November Music Jheronimus Bosch Art Center

Cappella Amsterdam neemt je mee naar de kusten van de Middellandse Zee en laat horen hoezeer de verschillende muzikale tradities rond deze zee met elkaar verbonden zijn. In die regio mengen zich klanken uit de Arabische muziek, de Balkan, het Midden-Oosten en West-Europese culturen.

Leonard Evers, artistieke leider het concert van alBahr – Mare Nostrum: “te vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen ‘westerse’ muziek aan de ene kant en de oosterse ‘Arabische’ muziek aan de andere kant. Dit terwijl er al eeuwenlang sprake is van vermenging van invloeden rond de kusten van de Middellandse Zee. Er is geen harde scheidslijn tussen oost en west: de zee is een fluïde centrum van uitwisseling.”

Om dit aan te tonen ontwikkelde Evers alBahr – Mare Nostrum, een programma met (koor)muziek waarin deze eeuwenlange uitwisseling duidelijk hoorbaar is.

Naast traditionele werken uit Libanon, Syrië, Turkije, Egypte, Bosnië̈-Herzegovina, Marokko en Tunesië, brengen de zangers en musici ook het derde deel van Planctus Cygni van Gerard Beljon én de wereldpremière van Hamzaad, My Fellow van de Iraanse componiste Aftab Darvishi.

6 november 2021
November Music Jheronimus Bosch Art Center